3 tips om de creativiteit van je team te verhogen

Om relevant te blijven in de industrie, wil je regelmatig met iets nieuws op de markt komen. Bijvoorbeeld met een compleet nieuwe oplossing, een handige feature of een productverbetering. Belangrijk dus dat de creatieve vermogens van je teams op peil blijven: ook je ideeënproductie moet soepel blijven draaien. Wil jij de creativiteit van je team verhogen? Wij geven je 3 tips:

1. Hou het klein
Bij ‘creativiteit’ denken mensen soms aan grenzeloze fantasie, wilde ideeën en gekke kunstwerken. Ten onrechte, want creativiteit is eigenlijk niets meer dan ‘het vermogen om iets nieuws te scheppen’. Dat kan iets groots en meeslepends zijn, maar ook klein en praktisch. Om de creatieve kracht van je team te trainen, kun je zelfs beter met een concrete opgave aan de slag gaan dan iedereen uitdagen om ‘iets nieuws’ te bedenken.

Selecteer een specifiek probleem uit de dagelijkse praktijk, en nodig je team uit om hier vanuit verschillende invalshoeken een oplossing voor te bedenken. Neem bijvoorbeeld een knelpunt in je productieproces, een verbetervraag bij een product, of een lastig klantverzoek. Door met behapbare vraagstukken te werken, kunnen je teamleden hun creativiteit activeren door daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *